Rörelsens betydelse för folkhälsan    


Under detta pass "Samtal med experter" har vi bjudit in framstående aktörer som kommer prata kring rörelsens betydelse för folkhälsan. De kommer samtala och inspirera kring vad och hur man som individ och företag kan göra för att få fler människor att röra på sig. 

Anmäl dig

Eva Bjernudd
generalsekreterare, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Eva har i 20 år arbetat i en ledande position för ideella organisationer som bidrar till människors rörelseglädje och hälsa. Med sitt inspirerande och orädda ledarskap, och med sin breda kompetens inom området fysisk aktivitet och ideellt engagemang, utmanar hon omgivningen. Under sina år som ledare har det för henne alltid handlat om att på olika sätt sätta Sverige i rörelse.

Att motionera är troligtvis det viktigaste vi kan göra för att må bra och därmed orka alla påfrestningar som dagens arbetsuppgifter innebär. Att som ledare säkerställa individens hållbarhet genom att erbjuda en aktiv arbetsplats har varit Korpens idé i över 100 år. Många företag har krokat arm med Korpen och på så sätt inspirerat till motion genom glädje och gemenskap. Det var yrkesgruppen murare och snickare som en gång i tiden var med i starten av en av Sveriges största folkrörelser, en rörelse som genom åren utvecklats till så mycket mer.

Läs mer

Susanne Jidesten
generalsekreterare, Friskis & Svettis

Susanne är utbildad idrottspedagog på Umeå Universitet och har lång erfarenhet av arbete inom hälsa och friskvård, bland annat från Friskis&Svettis Stockholm.  Hon har också arbetat som personalchef på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna och senast som HR-chef på Svenska kyrkans nationella kansli. Susanne brinner för allas rätt att få träna och idrotta och för föreningsformen där vi gör saker för att vi tror på dem, inte för vinnings skull. Där vi alla bidrar och engagerar oss och vi gör det lilla extra. 

Friskis&Svettis är en av Sveriges största idrottsföreningar med över 558 000 medlemmar fördelade i 160 ideella föreningar. Över 17 000 ideella ledare och funktionärer ser varje vecka till att vi kan erbjuda lättillgänglig och lustfylld träning av hög kvalitet för alla. Vår träning en frizon från prestationskrav och skeva ideal, hos oss får du vara precis den du är. 

Läs mer

Lars Lundström
generalsekreterare, Friluftsfrämjandet

Lars har lång erfarenhet av ledarskap, kommunikation och företags-/organisationsutveckling. Till sitt uppdrag som Generalsekreterare på Friluftsfrämjandet (sedan 20915) har han tagit med sig tidigare erfarenheter som bland annat managementkonsult på Bain & Company, IT-entreprenör och reklambyrå-VD. På Friluftsfrämjandet är uppdraget att baserat på ett starkt varumärke, stor samlad kompetens inom friluftsliv och starka samarbeten – rekrytera och utbilda fler ledare, erbjuda fler aktiviteter och engagera fler deltagare och medlemmar i verksamheten. 

Genom utveckling mot tydliga strategiska mål stärker Friluftsfrämjandet sitt bidrag till ett bättre Sverige, med folkhälsa och livsglädje i fokus. Under de senaste åren har Friluftsfrämjandet bland annat utvecklat hela sin utbildningsorganisation, lanserat nya verksamheter, fortsatt sin digitalisering, breddat sin mångfald och vuxit medlemsansantalet med 35%.

Friluftsfrämjandet är en av Sveriges största friluftsorganisationer, med 7000 ideella ledare och aktiviteter inom alla delar av friluftslivet - skidåkning, paddling, barn/ungdomsverksamhet, skridskor, vandring, klättring, MTB, fjäll och naturparkour samt en omfattande skol- och förskoleverksamhet. Genom att göra friluftslivet i alla dess former tillgängligt för alla verkar Friluftsfrämjandet för folkhälsa och livsglädje – det är Friluftsfrämjandets bidrag till ett bättre Sverige. 

Läs mer

Mikael Tunedal
Ansvarig franchise och företagssälj, Puls & Träning Sweden AB

Mikael Tunedal är delägare i kedjan Puls & Träning sedan 2013.Kärnvärden för kedjan är schysst, fräscht och smart och har med sina 87 gym i Sverige positionerat sig som kvartersgymmet.Under resan med P&T har han tidigare haft ansvar för sälj- och marknadsföring, och är numer franchisechef.Innan P&T hade han försäljningsledande befattningar inom olika branscher, och har bl.a. arbetat inom Shell samt Johnson & Johnson.Fritiden ägnas helst åt friluftsliv och flugfiske. Under en stor del av sitt liv har Mikael varit aktiv i scouterna och han besöker gärna gymmet tillsammans med familj/vänner för att bli glad och orka med övriga intressen.

Läs mer

Annika Norlén
Moderator

Värd för dagen

Annika är entreprenör, kreatör och mötesutvecklare som brinner för att skapa unika upplevelser som gör skillnad. Annika har lång erfarenhet av marknadsföring, kommunikation, försäljning och projektledning där hon arbetat I olika roller inom medie-, rese-, bygg- och outdoorbranschen. För Annika så har träning och tävling alltid funnits med I livet. Idag är hon puckelpisttränare för ungdomar, yogainstruktör och snart också diplomerad coach. Med utgångspunkt från det bästa av två världar drog Annika igång Hälsosamma Möten där hon skapar, producerar och projektleder möten och event med fokus på välmående, värdskap och hållbarhet till såväl företag som i eget namn.

Läs mer